Krmení
Čím
A samozřejmost dáváme šnekům (necháváme v ubikaci po celý den)
Tady je abecední seznam potravy: A M Piškoty Tak samozřejmě dáváme většinou jídlo do ubikace na substrát (lignocel), avšak můj způsob který se mi zdá mnohem lepší je dávat malé krmení (okurky,ovesné vločky,piškoty,mouku atd.) do nějaké mističky (víčka od sklenice) a větší (listy,kukuřici) dávat na substrát. Ale může se také vyskytnout člověk který bere každý den šneky z ubikace a krmí je na stole. Na stůl je dobré je dát a uděláte si s nimi, asi větší pouto než normálním způsobem. Vezmeme jídlo které chceme podat omyjeme a vložíme do ubikace (pampeliška a listy). Zeleninu a ovoce můžeme také rozkrájet a nebo nastrouhat (mrkev). Na přípravu kašičky je potřeba i nějaké věci rozdrtit v hmoždíři. A do kašiček také dáváme hodně často sépiovou kost a mouku. Krmení podáváme ráno nebo večer - nebo dáme trochu ráno a trochu večer (já používám první způsob - ráno nebo večer). Kašičky podáváme pouze jednou denně. Když už, ale podáváme třeba na stůl tak bych radila dejte tam rovnou všechny šneky co máte. Kašičky: Ovocná Připravíme: Ovoce (okurka,jablko,....) úlomek sépiové kosti mouku Příprava: Rozdrtíme v prášek sépiovou kost a přidáme mouku. Rozmícháme a dáme na podávací věc (talířek,víčko,miska,...). Přidáváme vodu a mícháme dokud nebude kašička krásně lepkavá (2-4 kapky vody).Rozkrojíme ovoce a dáme do kašičky. Rozmícháme a podáváme šnekům. Zeleninová Připravíme: Ovoce (okurka,jablko,....) úlomek sépiové kosti mouku Příprava: Rozdrtíme v prášek sépiovou kost a přidáme mouku. Rozmícháme a dáme na podávací věc (talířek,víčko,miska,...). Přidáváme vodu a mícháme dokud nebude kašička krásně lepkavá (2-4 kapky vody).Rozkrojíme zeleninu a dáme do kašičky. Rozmícháme a podáváme šnekům. Bez Chuti Připravíme: Sépiová kost - úlomek Mouka Piškot Skořápka Příprava: Rozdrtíme skořápku a sépiovku. Nakrájíme na malé kousky piškoty a přidáme. Nasypeme mouku (podle počtu šneků). Dáme na podložku a pokropíme. Můžeme podávat.
Ananas
Avokado
B
Banán
Bazalka
Bezové květy
Brambora (vařená i syrová)
Brokolice
Broskev
C
Celer
Cuketa
Čekanka
Čočka (vařená nebo čerstvá)
D
Datle
F
Fazolky (zelené)
Fíky
H
Hroznové víno
Hrášek (vařený nebo čerstvý)
Hruška
CH
Chléb (tvrdý, rozmočený)
J
Jablko
Jahoda
Jetel
K
Kapusta
Kedlubnové listy
Kopretina
Kopřiva
Kukuřice (vařená nebo čerstvá)
Květák
L
Lilek
Mango
Meloun
Meruňka
Mrkev
N
Nektarinka
O
Okurka
Ovesné vločky
P
Pampeliška (květ i listy)
Papaja
Paprika
Polníček
Pórek
R
Rajče
Rucola
Rýže (vařená)
Řepa
S
Salát (ledový i obyčejný)
Sladké brambory
Špenát
Švestky
T
Těstoviny (vařené)
Třešně
V
Vejce (vařené)
Z
Žampion
Kde:
Jak:
Kdy: